Uz ovaj jelovnik možete za nedelju dana da izgubite i do 7 kilograma.

Uz ovaj jelovnik možete za nedelju dana da izgubite i do sedam kilograma. Ishrana zasnovana na ovom napitku veoma brzo topi masne naslage, a probiotske kulture iz jogurta poboljšavaju crevnu floru.

Odličan način da očistite organizam od štetnih toksina i da pritom izgubite višak kilograma jeste da ubacite jogurt u svakodnevnu ishranu. Dijeta zasnovana na ovom napitku veoma brzo topi masne naslage, a probiotske kulture iz jogurta poboljšavaju crevnu floru i održavaju je zdravom, pišu Novosti.

Tokom sedam dana ove dijete možete da izgubite i do sedam kilograma. Plan ishrane je poprilično rigorozan, pa stručnjaci savetuju da se posle sedam dana neko vreme vratite normalnoj ishrani. Pauza bi trebalo da traje najmanje mesec dana, a posle možete opet primenjivati ovaj režim ishrane. Kako se kilogrami posle sedam dana od dijete ne bi vratili, trebalo bi jednog dana u toku meseca da odradite detoksikaciju i pijete samo jogurt.

Jelovnik podrazumeva da jogurt kombinujete sa što više voća i povrća i tako pravite zdrave i ukusne obroke. Takođe možete da jedete ribu, piletinu ili ćuretinu u manjim količinama. Dok traje dijeta, dozvoljeno je da jogurt u nekim obrocima zamenite pavlakom ili kiselim mlekom.

Ukoliko osetite nadutost u stomaku ili se pojave neki drugi problemi sa stomakom i probavom, odmah prestanite sa držanjem dijete i vratite se uobičajenoj ishrani.

PRIMJER JELOVNIKA

1. DAN

Doručak: Čaša voćnog ili običnog jogurta sa niskim procentom masti, sa pahuljicama po izboru

Ručak: Povrće pripremljeno na maslinovom ulju, pirinač začinjen sa malo soli i bibera, za desert – voćni jogurt

Večera: Salata od jedne šargarepe, 50 g šunke, jedne jabuke i jogurt

2. DAN

Doručak: Salata od jogurta i krastavca

Ručak: Ćuretina pržena na maslinovom ulju, šampinjoni, paradajz, paprika i čaša jogurta

Večera: Dve čaše jogurta pomešane sa šumskim voćem

3. DAN

Doručak: Čaša jogurta sa malo sira, jabuka

Ručak: 150 g oslića i salata od jogurta, krastavca i malo senfa

Večera: 100 g testenine pomešajte sa jednom paprikom, kuvanim jajetom i čašom jogurta.

Komentari

Povezani članci