TOP 10: Kaznenih djela profesionalnih nogometaša!

Profesionalni fudbaleri su konstantno u centru pažnje.

Stalna medijska pojavljivanja ponekad i loše utječu na njih, pa se oni nađu u situacijama u kojima ranije nisu bili. Neki od njih su se okušali i u kriminalnim vodama. Pojedinim je kriminal išao od ruke, ali više je onih koji su se obrukali. Donosimo vam najčudnija kršenja zakona od strane profesionalnih fudbalera, a da li su namjerna ili ne, prosudite sami.

10. Rene Higuita – kurir prilikom otmice
Kontroverzni kolumbijski golman proveo je sedam mjeseci u zatvoru zbog učestvovanja u otmici kćerke narko bosa Luisa Carlosa Moline. On je odabran da bude kurir koji će kidnaperima predati novac i on je to napravio. Uskoro je uhapšen pod optužbama za profitiranje od otmice i zbog toga je proveo sedam mjeseci u zatvoru.

9. Charles N'Zogbia – varanje na vozačkom ispitu
Igrač Aston Ville je 2010. godine pokušao prevariti zakon prilikom polaganja vozačkog ispita. On je poslao prijatelja da polaže teorijski dio ispita, no ova prevara je ubrzo otkrivena, pa je N'Zogbia ubrzo priveden. Uspio je da izbjegne kaznu od pet godina zatvora, ali je dobio ukor.

8. Mickey Thomas – rasturanje lažnog novca
Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda i Chelseaja Mickey Thomas uhapšen je 1993. godine zbog rasturanja lažnog novca. On je preko fudbalera Wrexhama prao novac. Davao im je lažne novčanice u zamjenu za originalne, a zbog ovoga je proveo 18 mjeseci u zatvoru.

7. Vinnie Jones – prijetnje smrću u avionu
Vinnie Jones je jedan od najkontroverznijih fudbalera svih vremena. Bio je poznat kao jako prgav igrač, a pored fudbalskog terena išlo mu je i u filmskoj karijeri. Tako je na letu za Los Angeles započeo raspravu, te je prijetio ubistvom putnicima. Zbog ovoga je osuđen na 80 sati društvenog rada, a kažnjen je i novčano.

6. Glen Johnson – krađa elemenata za toalet
Nekadašnji fudbaler Chelseaja i Liverpoola Glen Johnson počinio je jedan od najbizarnijih zločina. On je optužen za krađu wc šolje, ali i ostalih elemenata za toalet. Uhvaćen je, platio je kaznu od 120 funti, ali ga više boli ismijavanje na društvenim mrežama.

5. Diego Maradona – pucanje iz zračne puške na novinare
Legendarni Diego Maradona je imao mnogo kontroverzi u karijeri. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je često bio u sukobu s novinarima, a oni koji su ga pratili u stopu su umalo nastradali. On je na četiri novinara isplatio hice iz zračne puške, te im je nanio povrede. Zbog ovog incidenta je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine.

4. Robert Lewandowski – ispijanje šampanjca na terenu
Poljski napadač Robert Lewandowski na zanimljiv način je prekršio zakon. On je na terenu ispijao šampanjac nakon plasmana na Evropsko prvenstvo, te je prekršio jedan od najstrožijih zakona u ovoj zemlju. Ispijanje alkohola je u Poljskoj dozvoljeno samo u određenim zonama i zbog ovoga je novčano kažnjen.

3. Marlon King – različiti zločini
Marlon King je u prošlosti nazivan zločestim dečkom Premier lige. Iza sebe je imao veliki broj kazni zbog različitih kriminalnih radnji. Prvo je 1997. godine udario glavom protivnika, a zatim ga je i dodatno udario, te je morao odslužiti 80 sati dobrotvornog rada. Zatim je vozio s lažnom vozačkom, plaćao je lažnom kreditnom karticom, vozio je u pijanom stanju i bez saobraćajne dozvole. Potom je uhvaćen u vožnji ukradenog automobila zbog čega je osuđen na pet mjeseci zatvora, a po izlasku je nokautirao dvije žene. Fudbal je za njega bio previše…

2. Peter Storey – različiti prekršaji
Ozloglašeni Peter Storey, nekadašnji igrač Arsenala, iza sebe ima nevjerovatan broj zločina. Prvi zločin mu je bio stavljanje u promet lažnih zlatnih novčića. Pušten je uz kauciju, ali se vratio kriminalu. Otvorio je nelegalno javnu kuću, nakon čega je uhapšen. Nakon toga je u opticaj pustio i lažni novac (tri godine zatvora), a odmah po izlasku je ponovo zatvoren zbog nelegalne distribucije porno filmova.

1. David de Gea – krađa krofne
Golman Manchester Uniteda počinio je vjerovatno jedan od najbizarnijih zločina u povijesti. On je 2011. godine uhvaćen kako krade krofnu koja vrijedi dva dolara. Zbog ovoga je ismijavan na društvenim mrežama i postao je fudbaler s najbizarnijom krađom u povijesti.

Komentari

Povezani članci