Terapija kojom će imuni sistem će sam ubijati ćelije raka

Terapija koja alarmira imuni sistem organizma i šalje mu signal da je potrebno da sam uništi sve ćelije raka u telu, predstavlja novi način za lečenje najtežih bolesti. Naučnici su otkrili novu vrstu terapije koja omogućava da telo uništi sve kancerogene ćelije, a da pritom organizam ostane neoštećen.

Zasada je ovaj lek proveren samo u unutrašnjosti laboratorija, u kojima su korišćene ćelije ljudskog organizma. Pošto se pokazao kao efikasan, planirano je da se za pet godina, kada se provere završe, konačno nađe na tržištu.

“Nova terapija je bolji način lečenja, koji istovremeno osnažuje imuni sistem organizma”, rekao je doktor Džastin Alford sa Batson instituta u Glazgovu.

“Nova terapija uništava tumor programiranom ćelijskom smrću, koja se inače prirodno dešava u organizmu. To znači da telo ne primećuje da se bilo šta čudno dešava, dok istovremeno sam ubija ćelije raka.”

Iako su otkrivene mnoge terapije koje uništavaju kancerogene ćelije, računajući i hemoterapiju, pokazalo se da nijedna od njih ne završava posao do kraja. To znači da se bolest uvek iznova vraća i istovremeno postaje sve teža za lečenje, jer kancerogene ćelije postaju otporne na terapije.

Hemoterapija predstavlja naporan tretman sa mnogim neželjenim efektima kao što su gubitak kose, umor i iscrpljenost. Uprkos tome što je najčešće korišćena, najčešće ne omogućava potpuno izlečenje.

Komentari

Povezani članci