Šta uraditi u slučaju srčanog udara?

Nadamo se da vam ovo nikad neće zatrebati, ali zlu ne trebalo, dobro je znati kako reagovati u slučaju da neko upravo pred vama doživljava srčani udar.

Da li znate šta treba da radite ukoliko se zadesite u situaciji da nekog u vašoj porodici iznenada zaboli u grudima ili čak ima nagoveštaj srčanog udara? Naravno znate da treba da pozovete hitnu pomoć, ali šta raditi tih 10 – 15 minuta dok oni ne stignu. Verovali ili ne jedan sastojak koji sigurno imate u svojoj kuhinji može vam pomoći.

Alternativna medicina je u sve većem porastu, a većina ljudi nije ni svesna da ovaj jednostavan ali moćan sastojak može zaustaviti srčani udar za samo jedan minut. Taj moćan sastojak je ljuta paprika. Jedan jako popularan travar Džon Kristofer i stučnjak za alternativnu medicinu otkrio je ovu malu tajnu. Testirajući 50 drugih biljnih formula otkrio je da je ljuta papričica najefikasinija formula za sprečavanje infarkta.

Ljuta paprika bogata je kapsaicinom, obiluje i vitaminom C, B6, E i kalijumom i drugim blagotvornim sastojcima.

Ukoliko neko iznenada doživi srčani napad a još uvek je pri svesti, toj osobi treba dati čašu vode pomešane sa kašičicom izmrvljene ljute paprike. A ako je osoba u nesvesti, stavite joj par kapi ispod jezika.

Korišćenjem paprike, povećaće se broj otkucaja srca ugrožene osobe, a takođe će se poboljšati i cirkulacija u telu, a tih nekoliko minuta mogu biti jako dragoceni, pa čak i ublažiti napad, bar dok ne stigne hitna pomoć.

Komentari

Povezani članci