Pjanić ,ako želi igrati mora još – učiti!

Mehdi Benatia i Marko Pjaca su u subotu u pobjedi Juventusa protiv Lazija debitirali u Serie A, dok je Miralem Pjanić još jednom ostao na klupi. Massimiliano Allegri je nakon utakmice pohvalio debitante, ali i objasnio zašto Pjanić još uvijek nije dobio priliku.

“Imamo puno novih igrača u odnosu na prošlu godinu. Bila bi greška da dovodimo igrače koji su slični onima koje već imamo. Rekao sam klubu da mi dovedu dobre igrače, a ja ću onda otkriti što ću s njima.”

“Pjaca je odigrao dobru utakmicu. U manje od deset minuta je uspio stvoriti priliku za gola, odlično je prošao. Baš kao i Benatia. Debi nije jednostavan, normalno je da se igrači moraju prilagoditi u novoj momčadi, ali Benatia i Pjaca su bili izvrsni,” rekao je Allegri talijanskim novinarima i dodao:

“Pjanić? On je izvanredan igrač. Ali on dolazi iz momčadi koja je igrala u potpuno drugačijem kontekstu. Mislim da će nam biti odličan u novoj ulozi, ispred obrane. To  ne znači da će on igrati defenzivno, baš suprotno. Vidjet ćete kako ćemo igrati, on će biti na 30 metara od gola… Još samo mora naučiti određene geometrijske odrednice kako bi mogao zaigrati ispred obrane.”

Priliku od prve minute još je jednom ispred Gonzala Higuaina dobio Mario Mandžukić. Hrvatski napadač ponovno nije postigao pogodak, a Juve je do pobjede stigao odmah nakon što je zaigrao Argentinac.

“Mandžukić je odigrao dobru utakmicu, posebno u drugom dijelu,” rekao je Allegri i dodao: “Higuain nam je u nedjelju donio tri boda, a protiv Lazija – taman kada je on ušao u igru, mi smo zabili. Ako ništa drugo, definitivno nam donosi sreću.”

Komentari

Povezani članci