Nekoliko načina kako da zavarate glad?

Osećaj gladi može biti toliko neprijatan i iritantan da i najuporniji odustaju od dijete. No postoje prirodni i brzi trikovi koji provereno i vrlo učinkovito utoljavaju glad!

Ovo su neki od najefikasnijih načina:

Voda
Osećaj gladi uzrokovan je praznim želucem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Ako želite da izgubite pokoji kilogram prisilite sebe da tokom celog dana pijete vodu. Osim što će ‘očistiti’ vaše telo, voda će maksimalno ublažiti ili čak ukloniti neprijatan osećaj gladi između obroka.

Vežbanje
Razmislite kad vam je osećaj gladi najjači? Odgovor je vrlo jednostavan – kada vam je dosadno. Kada lenčarimo, obično samo razmišljamo o tome šta bismo mogli da prezalogajimo. Upravo zbog toga bilo koji način rekreacije vaš je saveznik u mršavljenju. Vežbanje ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju te potiskuje ‘lažnu’ glad.

Iskrenost
Grickalice između obroka najgori su neprijatelj svakog ko planira da se reši suvišnih kilograma jer, osim što govorimo o nepotrebnim kalorijama, često nismo ni svesni koliko pojedemo u toku dana. Upravo zbog toga pokušajte da budete što iskreniji prema sebi. Zapišite sve što ste pojeli između obroka i pokušajte antistres grickanje da zamenite čašom vode ili čaja.

Komentari

Povezani članci