Koliko košta obavljanje nužde na WC šolji od18 karatnog zlata?

  • Izložba u muzeju u New Yorku će se otvoriti za javnost od petka
  • Potpuno funkcionalan objekt je izrađen od strane talijanskog umjetnika Maurizia Cattelana
  • ulaznice za odrasle je $ 15 (€ 13.40), ali članovi muzeja imaju slobodan ulaz

Sretni posjetitelji Guggenheim muzeja u New Yorku će biti u mogućnosti od petka koristiti tolet koja je izrađena od 18-karatnog zlata .

Mnogi ljudi će raditi cijeli život i nikad ne vide zlatnu šolju, muzej će omogućiti ljudima ‘interakciju’ s WC-om po cijeni ulaznice.

Objekti su dostupni široj javnosti u sklopu izložbe talijanskog umjetnika i kipara Maurizio Cattelan i očekuje se da će u muzeju ostati na neodređeno vrijeme.

Umjetnik je izašla iz petogodišnje pauze i stvorio je  potpuno funkcionalan wc.

Trenutno je instaliran u jednom od muzeja Guggenheim u javnim kupaonicama, a prema New Yorkeru , to je tačna replika objekata koji su prethodno bili instalirani u kabinama.

Svatko tko je platio ulaz, koji košta 15 $ (€ 13.40) za odrasle i besplatno za djecu i članove, može koristiti toalet.

Jedina kvaka je da će biti radnik obezbjeđenja koji će stajati kraj kabine cijelo vrijeme, navodno će odgovarati na sva pitanja posjetitelja  i za eventualno sprječavanje vandalizma.

Guggenheim otkriva da ovaj umjetnički projekat izrađen od strane Cattelana omogućava američki san i korištenje ekstravagantnog proizvoda dostupnim običnom čovjeku.

Muzej je rekao: ‘Ovo djelo čini dostupnim javnosti ekstravagantne luksuzne proizvode naizgled namijenjenog za jedan posto stanovnika.

 

Komentari

Povezani članci