Izjasnio se da je kriv za ubijanje svoje 1.-godišnje kćeri sa bejzbol palicom.

New Yorku muškarac optužen za ubojstvo svoje 21-mjesečne kćeri sa bejzbol palicom,izjasnio se krivim za užasan zločin,zatim je spalio njeno tijelo i bacio ga u rijeku .

Ryan Lawrence se izjasnio o priznanju krivice za ubistvo prvog stepena u četvrtak ujutro na Okružom sudu otkuda ga je porodica promarala i plakala, prema izvještaju WRGB Novosti .

Lawrenceov zločin je došao na vidjelo nakon par mjeseci pošto su istražitelji otkrili odvratne pojedinosti o ubojstvu malog djeteta u februaru.

Istražitelji terete da je Lawrence sakrio malu kćer, Maddox, na “daleko i skrovito mjesto” u Okrugu Cortland,te je pretučena više puta drvenom palicom, navodi se u optužnici- citiramo Syracuse.com.

Lawrence zatim “stavlja svoje tijelo i bejzbolsku palicu u pripremljenoj požara jama satima” prije bacanja ostaje djevojaka u Inner Harbor, koja se hrani u Syracuse je onondaga jezeru.

Potragu za malom Maddox izazvala je uzbuna Amber centra-koja je prijavila njen nestanak,  ali je završila kada su pronašli njezino tijelo u luci.


Lawrence je uhvaćen od strane vlasti već nakon tri dana poslije djevojčina nestanka ,policija ga je prepoznala iako je bio maskiran u Baldwinsvillu, NY

Okružni tužitelj Bill Fitzpatrick , rekao je u televizijskom intervjuu u februaru da se mala Maddox je borila sa rakom oka i sugerisao da je mogući motiv ubojstva bila je ljubomora u odnosu na količinu pažnje koju je djevojčica primala zbog svoje bolesti.

Lovrenceov branilac, Michael Vavonese, izjavljuje da bi on tražio obranu na osnovu emocionalne neuračunljivosti ili ludila, izviještava Syracuse.com u martu ove godine.

Porodica male Maddox i Grad Syracuse razmatraju planove da podignu trajni spomenik na mjestu gdje je djevojka nestala.

Komentari

Povezani članci