Dinamu -Novi Stadion

Posle impresivnog uspjeha koji su i na fudbalskom, a prije svega na finansijskom planu ostvarili zagrebački ”Modri”, na vidiku je njihov novi veliki poduhvat.

Vjerovatno ste već čitali da je Dinamo ovog ljeta što od transfera, što od plasmana u Ligu šampiona već zaradio oko 60 miliona evra, pa sada u klubu mogu ozbiljnije da se posvete i nekim drugim, još krupnijim planovima i poduhvatima.

Navodno, Dinamo će krenuti u izgradnju novog stadiona, kapaciteta 25 hiljada gledalaca, a ovu informaciju je i potvrdio predsjednik ”Modrih” Mirko Barišić.

”Želimo da rješimo i to pitanje. Napravili bismo svoj novi stadion. Ali, dobro, nećemo sad o tome previše, u ponedjeljak ćete saznati više detalja. Mi bismo sami finansirali izgradnju novog stadiona”, poručio je Barišić.

Upravo ova poslednja rečenica dovoljno ilustruje finansijsku moć najboljeg hrvatskog kluba u ovom trenutku, a Barišić kao najveću prepreku vidi rješavanje pitanja zemljišta.

”To je veći problem nego izgradnja stadiona. No, hajde da se svi malo strpimo, u ponedeljak će stići konkretnije informacije”, obećao je Barišić.

Iako sada nema formalnu funkciju u klubu, navodno iza svega i dalje stoji Zdravko Mamić.

”Stariji Mamić i dalje ‘živi’ Dinamo. Ovaj uspješni klub koji godinama pokazuje svoju moć i snagu, koji se i ove godine plasirao u Ligu šampiona, njegovo je dijelo. Izgradnja novog stadiona kojeg bi finansirao Dinamo bio bi šlag na tortu njegovog opusa”
.

Komentari

Povezani članci