10 Fudbalera koji su završili u zatvoru!

Brazilac je želeo novac od osiguranja, Srbin švercovao kokain, slavni golman pregovarao o otmici, prvi Kolumbijac u Realu je na poternici. Najdalje je otišao član Al Kaide…

Jasno, ovde smo pobrojali samo one koji su pravosnažno osuđeni i proveli neko vreme u zatvoru, slučajevi kao Benzemim su na sudu, nevin je dok se ne dokaže drugačije…

Breno – Velika nada Bajerna, završio četiri godine u zatvoru zbog namernog paljenja kuće kako bi pokupio osiguranje.

Predrag Stanković – Nekada u Zvezdi, osuđen posle operacije “Ciklon” u Španiji gde je svojevremeno igrao za Alikante. Dobio devet godina zbog trgovine kokainom.

Edmundo – Brazilac zbog stila igre nazvan “Životinja” osuđen na četiri godine zbog ubistva iz nehata. Zahvaljujući pomilovanju iza rešetaka proveo samo jedan dan.

Rene Iguita – Dobio sedam meseci zatvora jer je bio pregovarač u slučaju otmice ćerke jednog prijatelja. Slavni kolumbijski golman je služio kao kanal pregovora zbog bliskih veza sa kartelom iz Medeljina.

Huanele – Sećate se ovog bivšeg fudbalera Saragose iz zlatnih dana kluba, kada je stigao i do reprezentacije? Osuđen na tri meseca zbog nasilja u porodici.

Fredi Rinkon – Prvi Kolumbijac u istoriji Reala, igrao je i za Korintijans, uz zatvoru proveo par meseci zbog trgovine drogom, umešan je kartel u Sao Paolu. Vlada Paname je raspisala poternicu za njim iz istog razloga.

Tomas Renonjes – Nekada igrač Atletika i španski reprezentativac. Proveo devetz meseci u zatvoru kao deo istrage o slučajevima korupcije u urbanizmu i divljoj gradnji u Marbelji gde je gradonačelnik bio naravno tadašnji predsednik “Jorgandžija” Hesus Hil.

Nizar Trabelsi – Dugo igrao za Standard iz Liježa i Fortunu u Bundesligi. Dobio 10 godina za napad na američku ambasadu u Parizu, tačnije planiranje napada. Član Al-Kaide.

Toni Vairele – Nekada poznati francuski fudbaler, povremeni reprezentativac, igrao za Lens, Lion, Bordo. Proveo pet meseci u zatvoru zbog napada i optužbi za pokušaj ubistva u diskoteci u Nansiju.

Dankan Ferguson – Škotski reprezentativac i legenda Evertona je nekoliko puta bio na sudu zbog tuča i napada, a 1994. je udario glavom Džoša MekSteja u duelu škotske lige protiv Reja. “Veliki Dank” je završio tri meseca u zatvoru.

Komentari

Povezani članci