Zašto je sve dobro kokosovo ulje?!

Liječi rane

Od davnina se kokos koristi za liječenje rana jer poboljšava aktivnost antioksidanata i ubrzava ponovnu epitelizaciju. Takođe, kokosovo ulje je odlično za saniranje rana od opekotina.

Odlično protiv gljivičnih oboljenja

Najozloglašenija vrsta kandide, Candida albicans, pokazala se najosjetljivijom u istraživanju sprovedenom 2004. godine, a koje je uključivalo 52 vrste ispitivanih gljivica. Istraživači su došli do zaključka da bi kokosovo ulje trebalo koristiti prilikom liječenja gljivičnih oboljenja.

Najbolji sagorjevač masti

Dokazano je da dvije kašike dnevno smanjuju količinu masti koja se nalazi oko struka i to za najviše tri mjeseca. Probajte, ništa vas ne košta, a rezultati su fantastični.

Ima svojstvo analgetika

Slično kao kod liječenja rana, kokosovo ulje primjenjuje se i protiv zapaljenja koja se javljaju u organizmu. Ima svojstva analgetika i veoma dobro ublažava groznicu.

Krema za sunčanje

S obzirom na to da se ljeto još nije završilo, ovo bi valjalo da znate. Ako vam ne bude koristilo ovog, koristiće vam već sljedećeg. Kokosovo ulje blokira 30 odsto ultraljubičastih zraka, tako da ga možete koristiti kao kremu za sunčanje.

Komentari

Povezani članci