Prije 14 godina bio u komi i sad zaigrao za Cagliari

Ipak, u centru pažnje ove utakmice bio je 30-godišnji Fabio Pisacane koji je debitovao u Seriji A u dresu Cagliarija. Nevjerovatna priča stoji iza ovog fudbalera koji je prije 14 godina proživio pravu životnu dramu. Naime, Pisacane je prije 14 godina bio u komi zbog paralize, a nakon što se probudio doktori su mu saopštili da najvjerovatnije nikada više neće moći hodati. Ipak, on je nnapravio čudo koje niko nije očekivao. Iz dana u dan je vrijedno radio na oporavku i nije odustajao od velike ljubavi – fudbala.

Pisacaneva najveća želje bila je da zaigra u italijanskoj Seriji A i to je proteklog vikenda i ostvario. Naravno, nakon utakmice nije mogao da sakrije svoje emocije i suze. “Kada sam saznao da bih mogao igrati na ovoj utakmici sve stvari iz prošlosti su mi prošle groz glavu. Sjetio sam se svih probema koje sam prošao i kako nikada nisam odustao upravo zbog ovog trenutka. Nikada nisam odustajao, ma ni sekundu jednu, znao sam da ja to mogu i hvala dragom Bogu to sam uspio”, rekao je Pisacane nakon utakmice, te objasnio kako je došlo do paralize.
“To jutro sam se probudio i jednostavno sam bio paralizovan, nisam mogao da se pomjerim. Shvatio sam da je ozbiljno tek kada sam došao u bolnicu, a kasnije sam pao u komu. Rekli su mi da vjerovatno više nikada neću moći da hodam. Tada je počela moja najveća životna utakmica. Nikada nisam želio pomisliti da neću moći da igram fudbal, jasno sam znao da želim da uspijem i uspio sam”

Komentari

Povezani članci