Najveća greška Barce !

Danas je jedan od najperspektivnijih fudbalera svijeta, a u okolnostima potpuno besmislenih cijena iznad glava sportaša, njegova se cijena mjeri desetinama miliona eura. Mauro Icardi.

A ne tako davno, bio je jedan u nizu talentovanih članova omladinske škole Barcelone, poznate i ugledne, one koja je proteklih godina othranila neke od najboljih igrača ikada.

Nije baš mnogo poznata priča o njegovom odlasku iz Španije. Kao supertalentovani napad, stigao je iz rodne Argentine, ali pravu priliku nije dobio. Procjena je bila da nije vrijedan pažnje, da ima boljih, da neće biti vrhunski fudbaler.

Koju godinu poslije, Icardi se profilisao u jednog od najboljih, njegova cijena je prema posljednjem petogodišnjem ugovor s Interom nevjerovatnih 100 miliona eura, a interesanata ne manjka. Želi ga Arsenal, spominje se i Chelsea, Juventus također…
A jedan klub niko ne spominje. Ni danas nema mjesta za omalenog Argentinca tamo gdje je naučio fudbalsku abecedu. Možda i ima, ali ko će progutati grešku i tako skupo platiti lošu procjenu. Plaćen je 400.000 eura, preko Sampdorije je stigao do Intera, a ko zna koji će biti njegov sljedeći klub.

Skupa greška koje se na Nou Campu ne sjećaju baš tako rado. Veliki ustvari najviše i griješe, ali ovakve greške nisu baš svakodnevnica. Nije li Mauro Icardi najveća greška u historiji katalonskog giganta?

Komentari

Povezani članci