Meteor iznad BiH pogodio bračni par iz Čapljine.

“Auto se zatresao kao da ga je pogodio kamen od stotinu kilograma”, ispričao je šokirani Krešo Medić.

“Primjetio sam kako nešto crveno, veličine oraha, leti prema autu. Čini mi se kako nisam uspio ni da trepnem, a već sam osjetio udar”, dodao je on.

“Ćutao sam dan-dva pa onda opet mislim, kad sam već to doživio, trebalo bi i da ispričam jer događaj je bio nestvaran. Nikada nisam ni pomislio da mi se to može dogoditi. Vozio sam magistralom iznad Ploča, prema autoputu, odjednom sam primjetio kako nešto crveno, veličine oraha, leti prema autu. Čini mi se kako nisam uspio ni da trepnem, a već sam osjetio udar. Auto se zatresao kao da ga je pogodio kamen od stotinu kilograma. Bio sam zatečen, a supruga je uzviknula: ‘Šta je ovo?’. Sve je to kratko trajalo. Kad sam se uspio pribrati, nakon pedesetak metara sam se zaustavio. Tek tada sam primjetio kako je razbijeno vetrobransko staklo, na samom rubu”, priča još uvek pod dojmom slučaja koji mu se dogodio Krešo Medić iz Čapljine, pa nastavlja:

“Nije mi jasno, kao što vidite, otisak je mali, a udarilo je tako jako da se auto zaljuljao. Vidite, ostali su tragovi i na metalnom dijelu”, pokazuje Krešo, još pod utiskom nestvarnog događaja, piše “Večernji list BiH”.

“Supruga kaže kako se njoj činilo kao da prema autu leti usijani vijak. S nama je u automobilu bio i unuk. Iskreno, uplašili smo se jer to je tako potreslo auto da sam na trenutak pomislio da ćemo sletjeti s ceste. Zato nisam odmah ni primjetio da je staklo oštećeno”, kaže Medić.

Da je bila reč o čvrstom predmetu nepravilnog oblika, svjedoči otisak na metalnom delu, uz ivicu vetrobranskog stakla.

Komentari

Povezani članci