Koji su fudbaleri zbog kocke izgubili milione!

Kockanje nije osobina samo ljudi srednjega staleža, koji se na taj način nastoje izvući iz dugova. Opasnoj su navici podlegli i brojni uspješni nogometaši.

1. Michael Chopra (Igrao u Newcastleu, Cardiffu, Sunderlandu, Ipswichu, Blackpoolu…)
“Vjerojatno sam kockanjem izgubio između milijun i pol i dva milijuna funti. Prva oklada ujedno je i najgora. Kako sam s godinama sve više zarađivao, počeo sam i sve više kockati. Ponekad sam znao prokockati i 20.000 funti dnevno”, rekao je Chopra.

2. Matthew Etherington (Igrao u Peterboroughu, Tottenham Hotspuru, West Hamu, Stoke Cityju…)
Rekao je da je izgubio milijun i pol funti na trke pasa, konja i poker. “Postao sam povučen, nisam bio osoba koju je moja obitelj poznavala. Kad ste kockar, u drugom ste svijetu i ne slušate nikoga, nego razmišljate o svojoj sljedećoj okladi”, kazao je.

3. Keith Gillespie (Igrao u Manchester Unitedu, Newcastle Unitedu, Blackburnu, Leicester cityju, Sheffield Unitedu, Bradford Cityju, Darlingtonu… )
Rekao je da misli da je na kockanje spiskao oko 7,2 milijuna funti. “Bio sam, bez sumnje, glup kockar. Ali opet, nema baš previše pametnih kockara. Bio sam dobro obrazovan, dobro odgojen, ali kad se uvučete u to, izgubite svu pamet”, kazao je Gillespie.

4. Dietmar Hamann (Igrao za Bayern München, Newcastle United, Liverpool, Manchester City…)
“Jedne su večeri Australci igrali protiv Južne Afrike u kriketu. Dobro se sjećam da je rezultat bio 237 za Južnu Afriku. Koštao me 288.400 funti!”, kazao je Hamann, koji se, srećom, izvukao iz pakla kocke prije nego li je bilo prekasno.

5. Paul Merson (Igrao za Arsenal, Middlesborough, Aston Villu, Portsmouth Walsall…)
Vjeruje da je tijekom svoje dvadesetogodišnje kockarske “karijere” izgubio oko sedam milijuna funti. “Bilo me je svuda i kladio sam se na sve i svašta”, kazao je.

6. Dominic Matteo (Igrao za Liverpool, Leeds United, Blackburn Rovers… )
Izgubio je oko milijun funti, ali vjeruje da bi iznos bio i veći, da nije primijetio problem i počeo ga rješavati. “Većina mojih prijatelja i članova obitelji znaju da volim popiti, ali nitko nije znao za kocku, a posebice ne za njezine razmjere, pa su bili šokirani kad su doznali”, rekao je Matteo.

7. Kewin Twaddle (Igrao za St. Johnston, Raith Rovers, Greenock Morton, Motherwell…)
Vjeruje da je na kocki izgubio više od milijun funti, što ga je dovelo na rub samoubojstva. “Krao sam, lagao, varao, ali nisam to tako vidio. Sve se vrtilo oko osvajanja novca, nisam mislio na posljedice i ni na što drugo osim na kockanje”, kazao je Twaddle.

Komentari

Povezani članci