Koja četiri nova igrača stižu u Juventus?

Ništa ne može da ih iznenadi, ova četvorica igrača će u naredna dva prelazna roka obući dres “Bjankonera”.

Bepe Marota je bio prilično jasan, Juve ima dugoročne planove, već znaju listu pojačanja, a mnogo više razmišljaju o zameni za Bufona u dogledno vreme nego o prelaznom roku.

“To će biti prvi zadatak i najteža stvar, kako zameniti najboljeg golmana svih vremena. On hoće još da brani, na sreću, ali za par godina ćemo se suočiti sa tom teškom misijom”, rekao je Marota.

On je potvrdio da će Betankur iz Boke na leto stići u Juventus, transfer je definisan, videćemo hoće li se sjajni Urugvajac izboriti za mesto u ekipi, ili će morati na pozajmicu.

Definisan je i dolazak Aksela Vitsela, izmakao im je u poslednjim satima prelaznog roka, ali će biti slobodan na leto. Juventus će probati da plati Rusima 5 miliona evra i Belgijanca dovede na zimu, ako odbiju, u februaru će Vitsel potpisati ugovor sa “Bjankonerima” i u junu stići u klub bez obeštećenja.

Ko su preostala dvojica?

Jedan je Blez Matuidi, za koga Juve imao obećanje Rajole da će ubediti nekako PSŽ u narednih 12 meseci da pusti igrača.

“Matuidi neće potpisati novi ugovor sa PSŽ”, jasan je Rajola, igrač je svim silama želeo u Juventus, ali se isprečio predsednik “Svetaca” Al-Kelaifi.

Četvrri je Domeniko Berardi, popuarni “Mimo” je na meti Intera, ali je juče predsednik Sasuola, Skvinci rekao da ga neće pustiti u crno-plave. Juventus ima pravo preče kupovine, oni rade sa Sasuolom godinama, šalju tamo svoje igrače na pozajmicu, pa je jasno da će Berardi u Torino, transfer bi trebalo da bude oko 25 miliona evra.

Juventus nema potrebu da pojačava druge pozicije u timu, mediji jedino tvrde da bi, ako ode Mandžukić mogla da stigne zamena, ali za sada nema najava o takvom raspletu.

Predsednik Anjeli je juče deoničarima najavio, posle još jedne pozitivne finansijske sezone da je klub na putu da se samofinansira, a da prvi veliki cilj ostaje osvajanje Lige šampiona.

Komentari

Povezani članci