Ima li orgazam kod žena veze sa partnerovim bogatstvom?

Rado bismo rekli da nije tako, ali američki znanstvenici tvrde suprotno

Novac pruža sigurnost i pouzdanost

Novac pruža sigurnost i pouzdanost, što je vidljivo i u seksualnom životu. To znači da bi intenzivnost orgazama i njihov broj trebao biti u vezi s partnerovom imovinom. Thomas Pollet vjeruje da je to poseban način djelovanja evolucije. Orgazam je naime za biologe svojevrsna zagonetka, koja je specifična za vrlo mali broj životinjskih vrsti i njegova svrha nije očita. Tako neki psiholozi zaključuju da je odabir partnera postao vezan uz evolucijsku potrebu za osiguravanjem preživljavanja u našem društvu, dakle za financijsku stabilnost. Osim simetrije lica, dobro građenog tijela i privlačnosti, novac postaje jedan od prevladavajućih faktora prokreacije.

Orgazam i novac

David Buss, profesor psihologije na sveučilištu u Teksasu je u svojoj knjizi The Evolution of desire istraživao funkciju orgazma. Napisao je: „Mogli bismo poticati emocionalne veze sa visokokvalitetnim muškarcem kao signal da je žena seksualno zadovoljena, dakle neće tražiti seks s drugim muškarcem. Ti orgazmi nam govore: „Vrlo sam vjerna, dakle možeš investirati u mene i moju djecu“ Muškarac koji ima novaca i njegova partnerica zna da se može pobrinuti za nju i njezinu djecu će u spolnosti biti opuštenija i više će uživati. To ne smijemo pomiješati sa svijesnim razmišljanjem i muško-ženskim odnosima. Govorimo o „životinjskoj“ reakciji na čimbenike u spolnosti.

Kineskinje i orgazmi

Kinezi su sproveli masovno istraživanje među Kinezima o njihovom spolnom životu, dohodku i mnogim drugim faktorima. Zaključak je donesen na osnovu uzorka 1534 žena koje su odgovorile na pitanja o spolnom životu i koje su bile u vezi. 121 ih je uvijek doživljavalo orgazam tijekom seksa, 408 ih je doživljavalo orgazam često, 762 ponekad a 243 rijetko ili nikada. Brojevi se slažu sa onima koje pokazuju ankete i istraživanja u zapadnim državama. Istraživanje je šokantno prije svega za muškarce koji svoj libido ocjenjuju prema svojoj mogućnosti postizanja orgazma. No ipak nije sve tako loše, jer su sada pred vama dva puta. Ili postanite bogatiji ili poboljšajte tehnike u krevetu. Svakako ćete osigurati veći broj orgazama ako se pobrinete za sigurnost sebe i svoje obitelji, a ako ste siromašni možete kriviti evoluciju, jer ne možete zadovoljiti svoju ženu. U vrijeme recesije svaka glupost dobro dođe.

Komentari

Povezani članci