Ekstravagantne usluge u avionima

Svaka aviokompanija trudi se da svojim putnicima obezbedi udoban i luksuzan let. Neke od njih potrudile su se da luksuz podignu na nivo ekstravagancije, a Business Insider prenosi neke od najekstravagantnijih privilegija koje su dostupne na letovima.

Kada je avion Emirates A380 dizajniran, iskrivljen deo unutrašnjosti je izgledao kao neupotrebljiv dok se nisu dosetili da će prostor biti pretvoren u tuš kabinu.

Svaki putnik moža da rezerviše 30 minuta u spa kabini, sa sredstvima za higijenu marke Bulgari i plišanim bade mantilima.

U avionu singapurske aviokompanije nalazi se kabina sa bračnim krevetom. Vrata sa drvenom glazurom, a sedišta obavijena kožom. U sobi se nalaze i dva velika ekrana, kao i police za stvari. Krevet može biti posut laticama, po želji putnika, a obavezno se služi šampanjac, posteljina, prekrivač i pidžama brenda Gyvenchy.

Nemačka aviokompanija Lufthanza svojim putnicima služi najkvalitetnija vina, i to ona koja se teško pronalaze. U saradnji sa Markusom Del Monegom, jedinim nemačkim svetskim šampionom u proizvodnji vina, kompanije nudi vrhunska vina za one sa najosetljivijim nepcima. Karta vina se menja svakog meseca.

Etihad ervejz je nacionalna aviokompanija Ujedinjenih arapsih emirata. Na jednom letu postoji boravište, koje se sastoji od dnevne sobe, spavaće sobe i privatnog kupatila.

Boravište je prilagođeno za dve osobe, sa dvosedom i stolom za ručavanje, na kojem je postavljeno Vera Vang staklo, ali i Bernardaud kinesko posuđe za luksuznije iskustvo.

Uz sobu ide i batler koji vam je na usluzi, i koji će vam ujutru doneti doručak u krevet.

Dok ostale kompanije služe prvoj klasi šampanjac i kavijar, Er Frans sarađuje sa poznatim kuvarom Danielom Bouludom i putnicima služi nesvakidašnje obroke. Međutim, njegova jela su dostupna samo u avionima koji poleću iz američkih velikih gradova. U avionima koji polaze iz drugih mesta, služe se jela drugih takođe slavnih kuvara.

Aviokompanija Er Malta omogućava i putnicima koji nisu u prvoj klasi da dobiju luksuzni tretman. Oni mogu da dobiju masažu ruku, stopala i vrata, dok istovremeno uživaju u laganoj muzici.

Komentari

Povezani članci