Dvanaestogodišnjak ukrao auto roditeljima.

Ovo su stvari koje 12-godišnji klinci obično znaju da rade: kopanje nosa, igranje sa upaljačima, izražavanje sklonosti ka devojčicama udaranjem umesto lepim rečima. Ovo su stvari koje 12-godišnjaci obično nemaju pojma: mažnjavanje automobila od roditelja, vožnja sa ortakom od preko 200 kilometara u posetu baki i deki.

Ali istočnonemačka država Saksonija je dom jednog mladog vozača koji je upravo ovo uradio. U četvrtak uveče, dva para roditelja je obavestilo policiju da su im sinovi nestali.

U policijskom izveštaju piše “lokalna policija je u saradnji sa kolegama iz Bavarije odmah podnela neophodne korake i potvrdila sumnju” – da je 12-godišnji vozač pokupio njegovog 13-godišnjeg ortaka i uputio se ka Bambergu, gradu na severu komšijske Bavarije. “Dva dečaka su bezbedno stigla u kuću rođaka nakon puta od oko 200km autoputem bez ijednog incidenta.”

Nakon razgovora sa roditeljima, dečacima je dozvoljeno da provedu noć kod bake i deke. I nije kao da se dečak iskrao za ovu vožnju – kako navode lokalni mediji on ju je prethodno i najavio. Sledeći put kada vam klinac koji samo što nije postao tinejdžer kaže da će nešto da uradi, verujte mu.

Ovaj mali kradljivac automobila je svakako zajebaniji od njegovog nešto mlađeg kolege iz Manhajma. Pre mesec dana, otac je svom 10-godišnjem sinu dao ključeve od kola na parkingu prodavnice nameštaja. Dečak je ušao u kola i startovao ih. Automobil je bio u prvoj brzini pa je krenuo unapred i zakucao se u parkirana kola ispred. Dve žene u parkiranom vozilu su lakše povređene, a ocu sada preti tužba jer je svom detetu dozvolio da igra autiće na sudaranje na javnom parkingu.

Komentari

Povezani članci