Da li ste znali da postoji bolest zvana “polarni penis”?

Istraživač na Antarktiku oboleo je od takozvanog “polarnog penisa” tokom svog boravka na Južnom polu.

Kad je muški polni organ tokom dužeg vremena izložen ekstremno niskim temperaturama, dolazi do stanja takozvanog “polarnog penisa”. Simptomi uključuju bol, otoke, pad temperature, a ukoliko se ne zaustavi može dovesti do amputacije.

Aleks Brazijer (26) je tokom ekspedicije u dobrotvorne svrhe dobio opasne promrzline na svom polnom organu.

Grupa vojnika koja je sebe nazvala SPEAR 17 otkrila je opasnosti koje vrebaju na jakim vetrovima i ekstremno niskim temperaturama.

“Otkrili smo fenomen pod nazivom ‘polarni penis’ koji zvuči smešno, ali je izuzetno neprijatan i bolan”, napisao je Aleks na zvaničnom blogu ekspedicije.

“Srećom, uspeo sam da se ‘tamo dole’ zagrejem debelom vunenom kapom koja mi je mnogo pomogla.”

U drugom blogu 26-godišnji avanturista objavio je da pati od otečenosti lica.

“Desni očni kapak mi je natekao poput balona. Ne deluje mi inficirano, ali pratim situaciju. Iritantno je i bolno i blokira mi vidik”, napisao je on.

Tim samostalno pokušava da na skijama pređe više od 1.770 kilometara kako bi prikupio 100.000 dolara za britansku vojnu fondaciju koja brine o vojnicima, veteranima i njihovim porodicama.

Do Južnog pola trebalo bi da dođu do kraja decembra, a krajem januara da završe avanturu, posle koje bi trebalo da se vrate u Britaniju.

Svaki član tima vuče teretne sanke sa šatorom, hranom i ostalim potrepštinama koje im mogu zatrebati na najhladnijem mestu na svetu.

Komentari

Povezani članci