Da li se Balotelli se vraća u Premier ligu?

Agent fudbalera Nice Marija Balotelija rekao je danas da će se njegov klijent sledeće godine kao slobodan igrač vratiti u Premijer ligu.

Baloteli je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka potpisao a Nicu, posle dve loše sezone u Liverpulu i Milanu.

“Italija je neostvariva zbog pažnje koju toma dobija. Ako dokaže da može da bude stabilan igrač i ako bude postizao golove, zamislite koliko bi atraktivan bio trenerima u Premijer ligi, kada sledećeg leta postane slobodan igrač”, rekao je fudbalski agent Mino Rajola, preneo je Omnisport.

Baloteli je postigao dva gola za Nicu u debiju protiv Marseja (3:2), ali je izostavljen iz tima za jučerašnju utakmicu protiv Monpeljea (1:1) zbog loše fizičke pripremljenosti.
“On je potreban Francuskoj, kao što joj je bio potreban (Zinedin) Zidan. On je dobar za ligu, ali će se apsolutno vratiti u Premijer ligu”, rekao je Rajola.
Baloteli je dobro igrao u Interu i Mančester sitiju kod trenera Roberta Mančinija, ali se od 2013. godine i prelaska u Milan mučio sa formom.

“Nije trebalo da dozvolim da bude po njegovom kada je tražio da ode iz Sitija. To je velika greška koju sam napravio. Mario je bio nesrećan i trebalo je da kažem: ‘Ne svidja ti se tvoj posao? Teško. Odrasti, pomiri se sa tim’. Trebalo je da budem surov, ali sam bio previše dobar. Fudbal mora da bude njegov prioritet, da bude vrhunski sportista, žrtvuješ se 11 ili 12 godina a onda se izbalansira i vodiš život kakav želiš”, naveo je on.

Rajola je uporedio Balotelija i legendarnog češkog fudbalera Pavela Nedveda.

“Pavel Nedved, jedan od mojih prvih fudbalera, imao je fokus da bude uspešan i bio je primer porodičnog čoveka. Mario nije imao taj fokus, onda je stekao reputaciju, a ako vas prati takva reputacija onda nemate kredibilitet. To mnogo otežava stvari”, rekao je Rajola.

Komentari

Povezani članci