Čovjek koji se greškom banke obogatio,a novac potrošio na automobile, striptizete i drogu.

Australijanac Luk Mur koji se greškom banke “obogatio” i potrošio pare na skupe automobile, striptizete i drogu, oslobođen je optužbi jer je sudija presudio kako “čovek ne može biti kriv za grešku koju je počinio kompjute.”

Luk Mur (29), bio je nezaposlen i živeo je na socijalnoj pomoći, u gradiću 200 kilometara od Sidneja, kad mu je banka greškom kompjutera odobrila veliko prekoračenje računa, piše The Sun.

Dve godine živeo je raskošno sve dok ga policija nije uhvatila. Počastio se luksuznim Aston Martinom, Maseratijem kao i manjim brodom, a trošio je i na potpisane predmete slavnih, kao i na striptizete i drogu. Iako je osuđen na četiri godine zatvora, prošle nedelje sud je uvažio njegovu žalbu u kojoj je tvrdio da nije obmanuo nikoga, a sud se složio.

Osim na potpisani uokvireni dres Majkla Džordana, trošio je i na druge slične predmete, a u kolekciji su mu potpisani predmeti Ejmo Vajnhaus, Boba Dilana, članova Led Cepelina…

Umesto da javi banki za grešku, digao je ukupno 2,1 milion australijskih dolara te ih raspodelio na više drugih računa, a na kraju i potrošio. Danas živi s majkom i ironično, studira pravo.

Za Dejli telegraf rekao je kako mu ekstravagantni životni stil ne nedostaje, “osim kokaina, striptizeta i brzih automobila”.

Komentari

Povezani članci